LAZER LİPOLİZİS

LAZERİN YAĞLARI YAKMADA HEM MEKANİK HEM DE TERMAL ETKİSİ BULUNUR.

LAZER LİPOLİZİS

Yıllardır zayıflama alanındaki çaılışmalar; zaman kaybını engellemeyi, kolay uygulamayı, kanamayı azaltmayı, yan etkileri azaltmayı ve ciltte sıkılaşmayı hedeflemiştir.

NEDEN LAZER LİPOLİZ ?

Bu hedeflerin ışığı altında yapılan çalışmalar NDYAG lazer kullanımının YAĞ şekillenmesine aktif rol oynadığını bildirmektedir..
 
 

LAZER LİPOLİZ NE DEMEKTİR ?

Kelime olarak
LAZER =LAZER AMPLİCATION BY STIMULATED EMISSION OF RADIATION
LİPO =yag
LYSIS =Destrlikslyon, parcalanma anlamına gelir .
Yani kelime anlamı olarak lazerle yağı parçalamaktır.

LAZERLİPOLİZ NASIL ETKİ ETMEKTEDİR ?

Lazerlipoliz uygulaması yağ hücrelerini parçalar. Yağ hücrelerinin sayısı parçalanmaya bağlı olarak azalır. Her bir yağ hücresinin kendinin bin katına dek büyüyebilme özelliği olduğunu düşünecek olursak ,yağ hücrelerinin parçalanarak ortamdan uzaklaştırılmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış olur. Lazer ışıgının etkisi ile içerdeki damarlarda koagüle olacağı için kanama görülmeyecektir. Gene lazer ışığının kollojenin yeniden oluşmasına yaptığı pozitif etki ile, ortamda kollojen yeniden yapılanacak ve işlem sonrası sarkma görülmeyecektir. LAZER bu işlemi yaparken iki etki mekanizması kullanır.

1)Fotomekanik etki

2)Fototermal etki

Fotomekanik etki yağ hücrelerini ısıtarak ve buharlaştırarak parçalama
etkisidir.

Fototermal etki ise yağ hücrelerini hızlı ısıtarak patlatma etkisidir.
İşlem sırasında ısıtma olacağı için küçük damrların kanaması engellenir.

İŞLEM SONRASINDA YAPILMASı GEREKENLER NELERDİR?

İşlemin hemen sonrasında  lazer uygulanan  alan sargı, bandaj ya da korse gibi bir kompresyon materyali ile  baskılanmaktadır. Bu baskılama 3-4 hafta  devam etmelidir. Bir ay kadar, güneşten kaçınılmalıdır. Haftada iki lenfatik drenaj ya da ultrasound uygulamasına başlanmalı ve iki ay kadar devam etmelidir.