BESİN İNTOLERANS TESTİ

4D yeni bir kavramdır. İki ayrı lazerin kullanımı ile yapılır. Fraksiyonel  lazer üst cilt problemlerinin giderilmesini sağlarken ,Nd-yag lazerin kullanımı  cildin derin katmanlarını ısıtılıp  kolajeni arttırır, sarkmaların azaltılmasını hedefler. 

Besin İntolerans Testi ​

Çeşitli gıdaların, duyarlı kişilerde, fiziksel ve mental sağlığa büyük çapta etkileri olduğu uzun zamandan beri bilinmektedir.

İmmün sistem aşırı miktarda çalışırsa ya da bir takım bozukluklara uğrarsa bu karmaşık yapılar, eklemler veya sindirim sistemi gibi bazı yerlerde birikerek besin intoleransının semptomlarını oluşturur.

Örneğin;

Solunum Sistemi: Rinit, sinüzit ve astım. İskelet sistemi artrit, eklem ağrıları, kas ağrıları ve güçsüzlük.

Mide-bağırsak Sistemi: Bulantı, kusma, şişkinlik, kramp, aşırı gaz, su tutulumu, bulantı, kabızlık, ishal, kilo kontrol güçlüğü ve kolik.

Merkezi Sinir Sistemi: Baş ağrısı, migren, konsantrasyon güçlüğü, duygu durum ve davranışlarda değişiklikler, depresyon, anksiyete, yorgunluk ve hiperaktivite.

Cilt: Ürtiker, atopik dermatit, egzama, cilt kaşıntısı ve diğer döküntüler.

Semptomlar, rahatsızlık veren veya reaksiyona neden olan “reaktif” gıdaların yenmesinden 3 gün sonra bile ortaya çıkabilir ve haftalarca devam edebilir. Bu nedenle, hangi gıdanın şikayet nedeni olduğunu bulmak çok güç olabilir. Kan örneklerinde gıda antikorlarının seviyelerinin saptanması gıda intoleransının ortaya çıkarılmasına yardımcı olabilir.

BESİNİNTOLERANSTESTİ  “Food lgG Micro-Array Testi” bu duyarlılık yaratan gıdaların saptanmasında atılan ilk adımdır. Gıdaya karşı oluşan antikorların seviyelerindeki  artış, tek başına problemin kendisini oluşturmaktadır. Test, reaksiyona yol açmaya en güçlü aday olan gıdaların neler olabileceğini saptamaya yardımcıdır.

Food lG Micro-array Testi sonucunuzda “yüksek” ya da “sınırda” değerleri ile tanımlanmış gıdaları yememeniz şikayetlerinizde azalmaya yol açabilir. Test sonuçları belirli bir gıdaya karşı oluşan antikor seviyelerinde artış gösterdiğinde en az 3 ay boyunca o gıda beslenmeden tamamen çıkarılmalıdır. Bu sürenin bitiminde belirlenecek diyet önerilen ile besin maddesi tekrar kullanılmaya başlanabilir.